Ta Körkort i Malmö

Sex enkla steg för att ta körkort i Malmö

SEX ENKLA STEG FÖR KÖRKORT I MALMÖ: SÅ KOMMER DU IGÅNG

Funderar du på att ta körkort i Malmö? Här är sex enkla steg för att starta din körkortsresa på bästa sätt.

Skaffa körkortstillstånd

Ansök enkelt online via Transportstyrelsens e-tjänst för ett smidigt och snabbt tillstånd. Fyll i hälsodeklaration och genomgå en synundersökning för en smidig process. För fler frågor och svar om körkortstillstånd klicka här.

Inskrivning På Entré Trafikskola

Inskrivning hos oss kan göras på plats eller via e-post/telefon. Välj ett körkortpaket som passar dig och betala vid inskrivningen för att få tillgång till vår digitala plattform.

Digitaltpaket med körkortsteori

Få tillgång till körkortsbok, studiehäfte, onlinetester, och vägmärkestester på vår digitala plattform. Kombinera teoristudier med övningskörning för en effektiv utbildning.

Digitala teoripaketet finns både svenska och engelska.

Övningskörning på Entré Trafikskola

Lär dig köra korrekt med våra erfarna trafiklärare. Vi erbjuder flexibla lektioner och anpassar undervisningen efter dina behov och tidigare erfarenheter

Utbildningskontroll

En utbildningskontroll genomförs när du och din lärare anser att det är dags. Du bedömer din körning tillsammans med trafikläraren och utvärderar hur väl du hanterade olika situationer. Läraren ger en helhetsbedömning för att säkerställa att du utvecklas till en säker förare i trafiken.

Riskutbildningar i Malmö

Genomför riskettan och risktvåan för en heltäckande förståelse av risker i trafiken.
Båda momenten bokas enkelt med oss och är giltiga i fem år.

Naturligtvis behöver du inte vara inskriven på Entré trafikskola för att delta på riskettan. Även du som privatist är välkommen.

Risktvåan (halkan) görs i slutet av din körkortsutbildning och bokas av din lärare på trafikskolan, du kan alltså inte boka denna del själv.

Riskutbildningen sker endast på svenska, har du språksvårigheter måste du ha en tolk med dig vid båda tillfällena.

Funderar du på att ta körkort i Malmö? Här är sex enkla steg för att starta din körkortsresa på bästa sätt.

Förarprovet hos Trafikverket

När du närmar dig slutet av din körkortsutbildning och din trafikskolelärare anser att du är tillräckligt förberedd, samråder ni om att boka en tid för förarprovet hos Trafikverket. Förarprovet består av två delar: kunskapsprov och körprov. Båda delarna kan bokas samtidigt, och bokningen är preliminär tills du har blivit godkänd av trafikskolan både teoretiskt och praktiskt.

– Kunskapsprovet måste vara godkänt innan du kan göra körprovet.
– Kunskapsprovet görs först och därefter körprovet.
– Godkänt kunskapsprov är giltigt i fyra månader.
– Både kunskapsprovet och körprovet måste vara godkända inom giltighetstiden fyra månader annars blir du debiterad nya avgifter och proven måste göras om.
– Sammanhållet körkortsprov för behörighet B kan genomföras på alla provorter i landet där kunskapsprov eller körprov kan bokas.

Glöm inte att ta med giltig legitimation.

För fler frågor och svar om förarprovet, klicka här!

Börja din körkortsresa i Malmö idag!

Kontakta Entré Trafikskola i Malmö för att få personlig vägledning och påbörja din resa mot körkortet.