Riskutbildning trafikskola i Malmö

Riskettan och Halka

Riskutbildning för B-körkort i Malmö

Riskutbildningen är uppdelad i två delar. Del 1 behandlar ämnen som alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden. Del 2 motsvarar den tidigare riskutbildningen (halkbanan) och tar upp ämnen som hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.

Riskettan Malmö - Krav för att bli godkänd

För att få godkänt på Riskutbildningen krävs det att:
– Du kan styrka din identitet med giltig legitimationshandling
– Du deltar aktivt med reflektioner och diskussioner samt tar ställning i olika värderingsövningar

Kursen tar cirka 3 timmar exklusive raster. När du som elev genomgått Riskutbildningen del 1 ser vi till att du direkt registreras hos Transportstyrelsen.

Bokning av riskutbildning

Det är enkelt att boka Riskutbildningen del 1 hos oss. Du kan ringa oss eller kontakta oss om du har frågor om riskettan.

Är du inskriven elev på vår trafikskola kan du även göra bokningen via elevcentralen.

Du ska förstå och tala bra svenska, annars behöver du ta med dig en tolk. Tolken ordnar du själv på egen bekostnad. Av utrymmesskäl kan vi endast ta emot ett visst antal tolkar per utbildningstillfälle när det gäller Riskutbildning del 1.

Därför behöver du ringa oss om du tar med tolk till Riskutbildning del 1 till tel. 040-18 18 88

Fler Frågor ?

Har du några fler funderingar om vår Riskutbildning Malmö, eller annat som rör våra tjänster, är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna. Du kan också läsa vidare på vår hemsida

Riskutbildning del 2-Halka

Riskutbildning del 2 är den gamla riskutbildningen (halkbana) med ett nytt namn. Denna del skall göras sent i din körkortsutbildning, eftersom det krävs att du kan manövrera bilen på ett bra sätt och att du har erfarenheten att förstå och bedöma olika risksituationer.

Din trafiklärare kommer i samråd med dig boka en tid för halka när du är i slutskedet av din utbildning eller om du anses ha tillräckliga kunskaper för att klara utbildningen.

Halkan görs på Bulltofta Banan i Malmö och den är ca 3,5 timmar lång. Som elev tar du dig själv till halkbanan, och i vissa fall kan du åka med din trafiklärare

Om du inte är inskriven elev på trafikskolan och önskar göra halkan via trafikskolan måste du genomgå en testlektion innan trafikskolan kan boka dig. Om du inte vill göra en testlektion först kan du alltid boka dig privat på halkbanan, gå till www.bulltoftabanan.se så hjälper dem dig.

Syfte med halkutbildningen

Riskutbildning del 2 består bland annat av körning och inbromsningar på halt underlag eller simulerat halt underlag (Skid-Car). Syftet är inte i första hand att lära sig häva en sladd utan att bli medveten om riskerna med körning som leder till en sladd.

Genom att få insikt om riskerna med att köra på halt underlag är meningen att du ska få självkännedom nog att undvika att försätta dig i riskfyllda situationer. Förhoppningsvis ger dig dina nya kunskaper om fordonsdynamik, hastighetens påverkan, platser med risk för halka, etc. insikten att det är bäst att köra med säkerhetsmarginaler så att du spar ditt och andras liv.

 

Börja din körkortsresa idag !

Kontakta Entré Trafikskola i Malmö för att få personlig vägledning och påbörja din resa mot körkortet.